Friday, June 3, 2016

Kembali Dunia TTC

Assalamualaikum

Wahh,cadangnya nk rehat 6 bulan je after 2nd iui tak berjaya.Tapi terlampau byk rezeki Allah bg akhir tahun lepas dan awal tahun ni.Langsung terlepas gengaman dunia TTC.hahahhaha


Rezeki awal tahun baru ni,dan amat ternilai buat kami.Dapat seruan menjadi tetamu dirumahNya.Alhamdulilah


Rezeki kedua yg tak dijangka, suami dapat kerja baru.Lani dah hampir 6 bulan kami duk tempat baru.Manjung Perak.!
Kat sini dekatla dengan biras dan anak2 saudara sebelah suami.
Paling best kat manjung,nk mkn apa2 aje.Call aje,dan sampai depan rumah.Dan seperti dijangka berat naik mendadak dr 53.9 kg menjadi 71.4kg.Wah hebat skali menjadi penternak lemak.

So,seminggu sebelum puasa.harusla diet.
Sampai bila nk rehat yea...lemak dah bertimbun.Asenye sume baju dah xmuat.

Harini timbang dah turun 2.2kg.
Dapatla angkat 6 depan..69.2kg

Cara diet tak da la strict mcm diet atkins.
Cuma tak mkn nasi dan minuman manis.
Tapi setakat ni,tepung pun tak mkn.

Target berat 56kg hari raya pertama.
Target ajela,dpt 60kg pon syukur alhamdulilah

Selamat kembali dunia ttc.
Yeahh




7 comments:

  1. semoga diberi kekuatan dan semangat!

    ReplyDelete
  2. Ramadhan Kareem eilah...
    Good luck dalam misi turunkan berat... mmg kalau x amik nasi, and yg manis2 saja pun dah boleh turun berat... Harap2 kita sama2 diberi kekuatan menahan nafsu makan di bulan ramadhan ni... Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuase ST.!

      Mmg pon,hari ke 10 diet dah jadi 66.9kg dari 71.4kg.terkejut dan sgt gumbira.hihi

      Insyaallah kita bleh tahan nafsu makan bln ramadhan ni

      Delete
    2. Selamat berpuase ST.!

      Mmg pon,hari ke 10 diet dah jadi 66.9kg dari 71.4kg.terkejut dan sgt gumbira.hihi

      Insyaallah kita bleh tahan nafsu makan bln ramadhan ni

      Delete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete